Vanliga frågor & svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Wundies. Om du ändå undrar över något, vill tipsa oss om produkter du saknar eller vill ge oss feedback så skicka ett meddelande på support@wundies.se. Vi är glada om vi kan hjälpa till! 

Frågor om produkten

- Hur mycket läckage håller skyddet? 

- Våra olika trosmodeller finns i två varianter; med absorption upp till 30 ml och 80 ml. Herrkalsong tar 50 ml. Detta fördelas jämt inuti skyddet och du känner dig torr.

- Om skyddet är så tunt - är det verkligen så säkert? 

- Skyddet består av en superabsorbent som håller 40 ggr sin egen vikt i vätska. Trots att det är både tunt och diskret är det väldigt säkert. Hydrofober (vätskebarriärer) förhindrar att trosan läcker, vilket gör den säkrare än traditionella skydd men andas så du slipper känna dig varm och instängd. 

- Varför är Wundies dyrare än liknande trosor som finns att köpa?

- Du köper svensk design, till hälften svenska material OCH dessutom svensk tillverkning. Vi har överlägset högsta kvalitet på alla material i Wundies för att kunna hålla vårt unika löfte om tvätt i 60°C. Om du tvättar i lägre temperatur får du inte bort bakterier eller urinrester. Wundies garanterar att produkterna inte tappar varken sin form eller funktion. De är lika snygga tvätt efter tvätt!

- Är det bättre än engångsskydd?

- Vi tycker absolut det! Du får bära en snygg, diskret trosa/kalsong som har en funktion som inte syns men som gör att du känner trygghet och harmoni. Istället för att kasta en massa skräp så tvättar du dina Wundies och återanvänder dem igen och igen. Snällt mot både plånbok och miljö! 

- Jag är rädd för att det luktar illa. Hur fungerar det? 

- Wundies är tillverkade i olika typer av material som är obehandlade. Genom att tvätta Wundies i 60 grader motverkar detta dålig lukt.  

- Kan det rinna över på kanterna?

- Wundies har en unik lösning som förhindrar att det läcker på sidorna eller framåt/bakåt. 

- Känner man sig torr? 

- Definitivt. Ytan närmast kroppen är ett lager mjuk velour - ett tyg med suverän förmåga att snabbt släppa igenom urin och bibehålla en behaglig och torr känsla.

- Sitter skyddet fast?

- Ja, det är fastsytt i trosan och kan varken halka snett eller flytta sig framåt eller bakåt. 

- Hur tvättar och torkar man dem? 

- Wundies tål hela 60°C vilket garanterar gör att de blir rena från urin. Du torkar dem bäst på en handdukstork, i torkskåp eller på ett värmegolv t.ex. De skall inte torktumlas. Då torktiden är relativt lång rekommenderar vi att du köper flera par att växla mellan. 

- Det är ju inte kul att stoppa ned ett par nedkissade trosor i varken träningsbag eller handväska. Hur tänkte ni? 

- Det håller vi med om och har designat en diskret och smart förvaringspåse som är helt vattentät. 

- Är de normala i storleken? 

- Ja, vi följer europeisk standard så du köper samma storlek som du brukar köpa på underkläder.

- Skall jag ha både trosan och mitt vanliga trosskydd? 

- Nej, trosan har ett inbyggt skydd så du behöver inget löst trosskydd.

- Var kommer Wundies ifrån?

- Wundies är en svensk uppfinning, framtagen i samarbete med Smart Textiles vid högskolan i Borås och i samråd med tekniker & produktutvecklare hos vår producent Gefa Technical. Materialen är i högsta kvalitet och kommer från Sverige, Italien & Japan.Frågor om leveranser 

- Hur skickas min beställning? 

- Vi skickar med posten och brevet kommer i din brevlåda. 

- Jag vill inte att någon skall se vad jag handlat. Är paketet diskret?

- Ja, det kommer i ett brunt kuvert. Endast frakt/adressetikett utanpå. Våra försändelser hanteras och skickas av ett logistikföretag. Georgssson Mail Logistic/ Borås.

- Skickar ni bara i Sverige?

- Vi skickar över hela världen. Kontakta oss  för portokostnader om du bor utanför Sverige.Återförsäljare

- Går det att köpa Wundies på fler ställen? 

- Absolut! Se lista på våra duktiga återförsäljare här.